La formació física i química de la terra no és només un treball que te uns continguts molt important, sinó també una mostra de com es el nostra planeta. Nosaltres tenim un objectiu per aquest treball, a més de les nostres ganes per comprendre, deduir, jutjar, inferir, crear o assabentar-nos de com es el nostre sistema solar. Ens agradaria arribar a un punt en que molta gent solament que escoltés el títol del treball, veient els nostres projectes de la terra, el Power Point i el treball en si, s’interessés per aquests tema. És un tema que pot englobar moltes coses, poden agradar o no, però creiem que pot ser interessant. Quan finalitzés aquet treball a més d'aprendre ens agradaria tenir un Power Point que hagués tingut una evolució, un projecte de la terra que ens hagi portat suor i un treball que tothom pugi llegir i que es quedi informat del que llegeix. Creiem que són els objectius més important, si arribem fins aquí a lo millor o podem ampliar a més coses, o potser no arribem fins aquí, però nosaltres volem estar satisfetes del nostre treball. Sabem com es va crear el Big bang,l’origen del Sol, l'origen dels planetes,de que estan formats,etc. Aquests treball portarà una evolució continua i eficaç, fent entendre tot el que anem posant.
L’origen de la energia del Sol i les estrelles, va ser, per molt temps, un misteri. Centenars de persones van dedicar molt temps de les seves vides a descobrir els secrets de l’univers i, encara en temps moderns, s’han invertit milers d’hores d’estudi, per tal d’arribar a entendre els detalls de la vida. Amb aquest treball, el que volem és, ampliar el nostre coneixement sobre la nostra existència, com es va formar tot el que coneixem i amb quines condicions, saber més sobre el que ens envolta, sobre el nostre planeta Terra(l’únic lloc on podem afirmar que hi ha vida), i tenir consciència de tot el que existeix que no podem arribar a veure a ull nuu, impossible de veure amb els nostres propis ulls.
Com es va arribar a l’actual model que explica l’origen i evolució de l’Univers? En realitat és el fruit de molts anys de discussions, teories i experiments innovadors a càrrec de molts científics de primera línia.
El problema existencial, ha sigut un dels principals motius dels mals de cap de molts dels il·lustrats de tots els temps, i encara avui dia no se sap ben bé com es va crear fa uns 14 mil milions d’anys, aquest immens univers, amb tot el que coneixem i desconeixem, ja que tot està subjecte a diferents hipòtesis, i, malgrat l’avançada tecnologia de la que disposem avui dia, qualsevol dia algú fent un estudi podria descobrir un error en aquesta hipòtesi i, observar que hem estat vivint gran part de la nostra vida enganyats, i que no sabem res d’on venim ni del que està al nostre voltant.
Durant segles, l’ésser humà, ha cregut que el Sol només existia per il·luminar-lo, per tal de fer possible la seva pròpia existència; i que la Lluna i les estrelles, no tenien altre significat que el de determinar el seu destí.
Ara, sabem, que és a l’inrevés, que existim perquè les característiques físiques i químiques donades al nostre planeta, derivades de la seva massa, composició i situació al Sistema Solar, han fet possible, la aparició de la vida, i l’evolució dels éssers vius fins arribar a l’ésser humà.
La Terra, és només un planeta situat al Sistema Solar, perdut a un braç d’una galàxia. Un planeta amb un astre central nomenat Sol, que comporta una del les 100.000 milions d’estrelles que formen la Via Làctia, i aquesta solament una de les mil milions de galàxies existents.
Amb això ens podem fer una idea de la dificultat present per l’home, el fet de descobrir l’origen l’evolució i les característiques de l’Univers, el Sistema Solar, tant com del seu propi planeta.
Matèria, energia, espai i temps, tot el que existeix forma part de l’univers. En quant a matèria, l’univers és, sobretot, espai buit, matèria concentrada a galàxies, estrelles, planetes...
Però la pregunta que tot astrònom es fa és, com d’un no hi havia res, va aparèixer vida?
Des de l’antiguitat fins a hores d’ara, són nombroses les hipòtesis que s’han donat per tal d’explicar la creació del “tot”, malgrat que actualment es dóna suport a què la creació de l’univers i per tant la vida, va ser possible gràcies al Big Bang; que descriu la bola de foc gegant que va esclatar, creant una
explosió, a l’inici de la història del nostre espai- temps, i com també que descriu el moment en que es va iniciar l’expansió de l’univers.
Amb aquest també es va formar el que anomenem Sistema Solar, una formació de vuit planetes amb els seus astres, asteroides i cometes que es troben en òrbita al voltant del Sol, l’estrella que ocupa la gran quantitat de matèria d’aquesta formació.
L’estructura terrestre, després d’haver-se donat aquest fenomen, pot ser dividida segons dos models geogràfics; un model geostàtic ( que la divideix en escorça, mantell i nucli), i un model geodinàmic (que comprèn la litosfera, l’atmosfera, la mesosfera, la capa D i la endosfera).
Tota la humanitat existent habita, segons els estudis, a l’únic planeta del sistema amb vida, al planeta Terra, al planeta blau que es coneix actualment, encara que són abundants les investigacions portades a terme amb la finalitat de trobar vida als altres planetes més propers, que per les seves condicions més o menys semblants a les nostres, podria donar-se o haver-se donat vida. Aquest és un tema que interessa i preocupa a la societat científica i també a la gent del carrer, que ho hem podent observar a diferents pel·lícules i novel·les. I és que tot pot ser possible, ja que els planetes experimenten nombrosos canvis, el planeta Terra n’és un exemple, ja que s’estima que fa uns 300 milions d’anys l’estructura visual d’aquest no era tal i com la coneixem ara. El Pangea era, l’únic continent que formava el planeta, on es concentrava tota la superfície terrestre, que més tard, a causa del moviment de les plaques tectòniques, es va començar a dividir donant lloc als diferent continents existents actualment. Es clar que tot això es només una altra teoria que intenta explicar-nos el que ningú ha vist, suposant un problema el fet de que la vida humana és infinitament més curta que la duració dels fenòmens geològics.
Tota aquesta vida, insitim, no hauria estat possible, si no s’haguessin donat unes condicions especifiques i necessàries, que són les que estudiarem al nostre treball.
Per últim, dir que ni el nostre futur ni el futur de tot el que coneixem està escrit, per tant no podem saber amb certesa el que passarà en temps pròxims, però si que es pot intuir que algun dia tot això s’acabarà, bé sigui per el continu i agressiu maltractament de l’ésser humà cap a aquest planeta, produint un canvi climàtic mai abans experimentat, o bé perquè el Sol com qualsevol altre astre, s’acabarà apagant, suposant el fi de tot el que ens envolta passaríem a ser un record de tot allò que un dia va existir, formant part del no-res.